Hundselar

Här har vi samlat all information ni behöver för att kunna välja en sele. 
Just nu har vi en sele i sortimentet. Det är den absolut bästa svensktillverkade selen som finns på marknaden. 

Denna hundselen är framtagen med en ergonomisk utformning så att den inte skall belasta hundens känsliga nack- & ryggkotor. Hunden har helt fria luft- och andningsvägar då selen inte trycker över hundens hals. Hunden har full rörelsefrihet i denna sele. De mjuka remmarna är justerbara. Selen är till största delen fodrad. Spännet sitter vid sidan av hunden för att inte ge skav eller på annat sätt irritera hunden. Det är reflex i hela selen. 

Det finns två koppelfästen, det ena sitter uppe på ryggen, det andra fram på bröstbenet. Om man använder det främre koppelfästet så får inte hunden samma kraft att dra framåt, vilket kan leda till att hunden drar mindre i kopplet. Alternera med kopplet på höger respektive vänster sida under promenaden om det är kopplat på den främre ringen. Det är enkelt att byta koppelinfästning under promenaden.

Handtaget ger dig extra kontroll i situationer där det kan behövas, exempelvis i stan eller på tunnelbanan. 

Det går bra att tvätta hundselen i tvättmaskinen på 30 grader med lite tvättmedel, ska tvättas i tvättpåse och hängtorkas. Om den är lättare smutsig kan den tvättas för hand i ljummet vatten med lite diskmedel

Storlekar på hundselarna är:

S  46-61 cm
M 59-80 cm
L  65-92 cm
XL 70-105 cm
Bröstomkretsen mäts bakom frambenen och runt om. 
Dessa selar är handsydda och tillverkade av Metizo Dezign i Linköping, Sverige.