Hundhalsband

Här har vi samlat all information ni behöver för att kunna välja ett hundhalsband.
Vi har två olika typer av hundhalsband, halvstryp och fast halsband.
 
Halvstryp
Halvstryphalsband funkar så att halsbandet dras åt när kopplet är sträck, men det dras bara åt så att det kortaste läget blir precis lika brett som hundens hals. 
Halvstryphalsband är ett bra alternativ till det fasta halsbandet när ni vill ha extra kontroll på hunden. Har din hund lärt sig att krypa ur ett vanligt halsband så kan även ett halvstryphalsband vara ett bra alternativ. 
Det är viktigt att ni mäter rätt runt halsen, samt tar hänsyns till huvudets bredd för att ni enkelt ska kunna få på halsbandet över huvudet på hunden. 
Våra halvstryphalsband är tillverkade av Metizo Dezign: Hundhalsband, Halvstryp Rosa - Metizo Dezign och Bistos: Hundhalsband, Halvstryp Blå - Bistos. Ni kan läser mer om dessa företag längre ner. 
 
Fast Hundhalsband
Ett fast hundhalsband är precis som det låter en fast modell som smidigt och enkelt knäpps runt hundens hals med hjälp av ett snäppspänne. 
Fast halsband är att föredra om man vill ha ett halsband som inte sliter eller drar i halsen. Det är viktigt att hundhalsbandet har rätt storlek och ligger bekvämt runt halsen. Väljer ni en för liten storlek som sitter åt för hårt så kan det uppstå obehag och skador för hunden, men väljer ni en för stor storlek så finns risken att hunden ålar sig ur halsbandet. För att hitta rätt storlek så mäter ni hundens omkrets kring halsen. Du bör få in ett par fingrar mellan halsbandet och hundens hals annars sitter det för hårt.
Våra fasta hundhalsband är tillverkade av Metizo Dezign. Hundhalsband, Fast Lila - Metizo Dezign.
  
Metzio Dezign är ett svenskt företag som tillverkar produkter för hundar. Företaget grundades år 2013 av Carina Lundquist som hade problem med att hitta en sele som passade hennes hund. Hon valde då att sy en egen som nu är den vi säljer och som är företagets signaturprodukt. All tillverkning sker i Linköping av Carina själv eller någon av hennes fantastiska sömmerskor. Alla deras produkter håller absolut högsta kvalité.
 
Bistos som tillverkar några av de halvstryphalsbanden är svenskt företag som drivs av ett par utanför Borås. De är mest kända för sina belöningsleksaker och träningstillbehör, men de gör även hundhalsband och hundkoppel. All tillverkning sker av paret själva och alla deras produkter håller högsta kvalité.