Hundvård

Här har vi samlat all information ni behöver inom hundvård. All vår hundvård kommer från WAP Dog care. Ni kan läsa mer om dom längre ner. 
 
Pälstvätt
Pälstvätt är precis som det låter ett schampo för din hund. Anledning till att det finns schampo speciellt för hundar är att deras pH-värde skiljer sig mot mänsklig huds pH-värde. Skulle man använda mänskligt schampo på hundar så kan man väsentligt störa deras syramantel. Syramanteln är som en naturlig barriär mellan den yttre miljön och hudens olika strukturer. Störs syramanteln så blir din hund särskilt utsatt för mikrobiell invasion som bakterier, virus och till och med parasiter. Inte bara det, eftersom fukten från huden i huvudsak har avlägsnats, de utvecklar torr och flagnande hud. Så du bör aldrig använda ditt eget schampo på din hund oavsett hur "milda" dessa produkter uppges vara. 
 
Vi har tre olika sorters pälstvätt.   
Pälstvätt WAP:3
Pälstvätt WAP:3 är ett schampo som rengör försiktigt och noggrant. Tillverkat av ingredienser som är av 100% naturligt ursprung. Berikad med citron för att öka cirkulationen, antibakteriella tea tree leaf och kylande spearmint leaf. Innehåller ingredienser med fuktighetsbevarande egenskaper som binder fukten i hudcellerna, stärker den övre hudens barriärskikt och som genom det skyddar mot inflammationer, irritation och torrhet.
 
Pälstvätt antiodör WAP:8
WAP: 8 pälstvätt mot dåligt lukt är ett schampo som säkert och effektivt tvättar din hund samtidigt som den ger näring till päls och hud. Innehåller naturliga extrakt av röd algextrakt och moringa som har en naturligt deodoriserande effekt och förhindrar att luktproducerande bakterier att få fäste. Röd algextrakt och moringa är två utmärkt naturligt rengöringsmedel och kan hjälpa till att lyfta smuts ur pälsen när de masseras in, medan de är djupt fuktgivande. Alla ingredienser samverkar för att ge ett fantastiskt resultat.
 
Pälstvätt känslig WAP:6
WAP:6 Pälstvätt för känslig och skadad hud och är en unik produkt som nått marknaden. Doftfri. WAP: 6 verkar lindrande med kombinationen sjögräs, havreolja, ringblomma, kamomill och nyponfröolja.  WAP: 6 innehåller Bis-Diglycerylpolyacyladipate-1 som är ett växtbaserad alternativ till lanolin. Sammansättningen utav ingredienser i WAP: 6 har en mycket gynnsam inverkan på skadad och känslig hud samtidigt som det vårdar hundens päls
 
Tassolja
Vi har för tillfället en tassolja i vårt sortiment, även den från WAP Dog Care.
Tassolja WAP:1 har en unik molekylstruktur som absorberas av trampdynan. Den ger en uppbyggnad och en ihållande effekt som gör hundens trampdynor mycket starka och flexibla. Mild och effektiv tassolja som hjälper till att återfukta, reparera och skydda. Tillverkad med 100% ekologiska och endast helt naturliga ingredienser från noggrant utvalda odlare. Innehåller Jojobaolja, som är effektiv i mjukgörande och återfuktande. Innehåller även arganolja som innehåller hela spektrumet av mättade, enkla – och fleromättade fettsyror som skyddar och stärker trampdynan.
 
Fästingsalva
Fästingsalva WAP:2 är 100% naturlig och en effektiv lösning för att förhindra attacker från fästingar och andra parasiter. Ett växtbaserade alternativ med hållbart odlade ingredienser utan bekämpningsmedel. Snällare mot både hunden, människor i dess omgivning och naturen.  Skapad med naturen och hundens aktiva liv som en stor inspiration.
  
Tass-stift
Tass-stift skyddar och vårdar torra trampdynor. Återfuktar och förhindrar sprickor. Tass-stift WAP:4 är baserat på 100% ekologiska ingredienser och endast ingredienser med naturligt ursprung. Innehåller Marulaolja, Candelillavax och Mangosmör som har fuktighetsbevarande och skyddande egenskaper. Innehåller även Hampfröolja som är rik på essentiella fettsyrorna omega 3 och 6, som stärker trampdynornas eget barriärskydd. Lavendel och kamomill hjälper brustna trampdynor att läka med sina läkande egenskaper.
 
Zinksalva
Zinksalva används till icke-infekterade bl.a. sår, hotspot, eksem, liggsår eller insektsbett. Kan användas både förebyggande syfte och som behandling. Torkar och stabiliserar såret med stänger inte in det.
Zinksalva WAP:5 med hudvårdsegenskaper speciellt anpassade för hundar. Universalsalva med nanopartikelfri zink.  Lämnar ett skyddande membran och har en lugnande effekt på huden. Innehåller gurkörtsolja och kamomill som med återställande, lugnande och antiinflammatorisk egenskaper och hjälper till att läka och balansera skadat område.
 
WAP Dog Care

WAP Dog Care är ett hundvårdsmärke baserat i Ängelholm, Skåne med produkter skapade genom ett samarbete med flera specialister, hundägare och äventyrare. 

Deras hundvårdsprodukter har skapats med noggrann uppmärksamhet på detaljer, och med ledorden funktion, design och miljö i fokus.